Brood gelooft in nieuwe stunt met RKC

Frank (franklop)

RKC Waalwijk en Vitesse strijden donderdag in het eerste finaleduel in de play-offs om een ticket voor de Europa League. De thuisclub mist Evander Sno in het treffen. De middenvelder heeft al maanden last van irritatie in een knie. Vorige week besloot RKC Sno een halt toe te roepen en hem niet in te zetten in de duels met FC Twente. Tegen Vitesse komt hij ook niet in actie.

Sander Duits is wel fit genoeg. Brood gelooft in een nieuwe stunt na het elimineren van FC Twente in de halve finale. "Vitesse heeft een sterke en frisse ploeg, met veel individuele kwaliteiten. Maar niets is onmogelijk. NEC heeft vorige week aangetoond dat Vitesse het knap lastig kan hebben tegen verzorgd voetballende ploegen", zei de RKC-trainer tegen Voetbal International.

"Op onze eigen prestatie tegen FC Twente was niets af te dwingen", vervolgde Brood. "Te gek voor woorden eigenlijk, want zij hebben een tien keer hogere begroting dan RKC. Maar wij raakten niet nerveus door de omstandigheden en het spel van FC Twente en zijn terecht door. Met onze tactiek, de keuze voor meer voetbal van achteruit, maakten we in Enschede het verschil."