Schoofs redt Nederlandse eer in Saint Gaudens

Boris (borisz)

Bibiane Schoofs is doorgedrongen tot de kwartfinales van het ITF-$50.000 toernooi in Saint-Gaudens. De speelster uit Ede won in twee sets van Edina Gallovits-Hall. Schoofs stuurde de als tweede geplaatste Roemeense, de nummer 85 van de wereld, met 6-4 en 6-0 naar huis. Arantxa Rus en Richel Hogenkamp zijn uitgeschakeld. 

Rus die vorig jaar nog de finale haalde moest met 3-6, 6-3 en 6-3 haar meerdere erkennen in Irina Khromacheva. Het Russische talent is de nummer 254 van de wereld en staat tweede op de juniorenwereldranglijst. Hogenkamp was niet opgewassen tegen Aravane Rezai. Het werd 6-2 en 6-2. De Francaise is afgezakt naar de 138ste plaats op de wereldranglijst, maar was in oktober 2010 de nummer 15 van de wereld. Rezai is vrijdag de volgende tegenstander van Schoofs.

In het Zweedse Båstad kwam Indy de Vroome in actie tegen de als derde geplaatste Canadese Eugenie Bouchard(WTA-337). Het tennistalent uit Cromvoirt was in de tweede ronde niet opgewassen tegen Bouchard. Het werd 6-4 en 6-2.