Zware straf Rangers blijft staan

Frank (franklop)

Glasgow Rangers heeft een transferverbod van twaalf maanden gekregen. Het beroep van de club werd door de Schotse voetbalbond van tafel geveegd. De federatie gaf Rangers daarnaast een boete van 200.000 euro en bepaalde dat eigenaar Craig Whyte levenslang geschorst is in de voetballerij.

De straf volgt op de miljoenenschuld van de Schotse club. Het is nog maar de vraag of Rangers het hoofd boven water kan houden. Whyte wordt aangewezen als verantwoordelijke voor het nakende faillissement van de club.

"Bij de club zijn we allemaal geschokt door de draconische sancties die zijn opgelegd aan Glasgow Rangers", zei curator Paul Clark al voor het hoger beroep. "Aan de ene kant is de disciplinaire commissie het met ons eens dat de wanorde is veroorzaakt door een man, Craig Whyte."

"Het is moeilijk te begrijpen dat de club dan even zwaar gestraft is als Whyte", ging Clark verder. "Zoals iedereen weet is hij niet de juiste persoon om een club te managen en straffen voor hem zullen weinig impact hebben. Een straf voor Rangers zal de herbouw van de club echter dusdanig ondermijnen."