Tennisster Azarenka eenvoudig door in Rome

Peterselieman

Victoria Azarenka heeft eenvoudig de derde ronde van het masterstoernooi in Rome bereikt. De nummer een van de wereld had woensdag totaal geen moeite met de Israëlische Shahar Peer en won binnen het uur met 6-1 en 6-2. In de volgende ronde speelt de Wit-Russin tegen de Slowaakse Dominika Cibulkova.

De zusjes Williams drongen ook door tot de derde ronde, al had Serena het een stuk moeilijker dan Venus. Serena ontdeed zich in drie sets van Nadia Petrova (4-6, 6-2 en 6-3) en stuit nu op de Spaanse Anabel Medina Garrigues. Venus had maar twee sets nodig tegen Ekaterina Makarova: 7-6 (7) en 6-1. De als vijfde geplaatste Samantha Stosur is haar volgende opponent.

Bij de mannen maakte de als tweede ingeschaalde Rafael Nadal geen fout. De Spanjaard had weinig te duchten van Florian Mayer: 6-1 en 7-5. In de volgende ronde treft Nadal zijn landgenoot Marcel Granollers.

Ook de in vorm verkerende Tomas Berdych ging verder. De Tsjech (7) kende geen enkele moeite met de Pool Lukasz Kubot: 6-4 en 6-1. Van de Spanjaard Nicolas Almagro, die afrekende met Sam Querrey, mag Berdych in de volgende ronde meer tegenstand verwachten.