Marilyn Monroe-vondst onder Haagse toonbank

Redactie

De eigenaresse van een winkel in Den Haag heeft onder haar toonbank uniek materiaal van Marilyn Monroe gevonden. Bijna honderd foto's, brieven, telegrammen en handtekeningen van de filmster zaten daar al twintig jaar in een doos. Een veilinghuis uit Beverly Hills heeft inmiddels interesse getoond in de collectie.

De doos bevatte het complete archief van Monroe's eerste modellenbureau, Blue Book Model Agency. Enkele foto's zijn nooit gepubliceerd. De oprichtster van het bureau hield het archief bij en wilde na Monroes dood dat er een boek of documentaire over gemaakt zou worden. Toen dat niet lukte, bood ze het te koop.

De Haagse winkeleigenaresse kocht de doos met het idee een aantal krantenknipsels van de superster op de kop te hebben getikt. Toen ze enkele maanden geleden het materiaal doorzocht, bleek het om een unieke vondst te gaan.

De winkeleigenaresse wil nu de missie van de vorige bezitter van het archief voortzetten. "Hoeveel geld ik ervoor krijg is niet belangrijk, maar het zou mooi zijn als er alsnog een boek of film komt op basis van dit materiaal", laat de Haagse dinsdag weten.


Marilyn Monroe-vondst onder Haagse toonbank (Foto: Novum)