PSV-speler Vennegoor beëindigt zijn carrière

Sjors (Sj0rSz)

Jan Vennegoor of Hesselink hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Dit heeft de 33-jarige aanvaller vandaag via zijn zaakwaarnemer wereldkundig gemaakt.

"Ik ben er de afgelopen maanden naar toe gegroeid", liet Vennegoor of Hesselink op de officiële website van PSV weten. De 33-jarige speler speelde in zijn carrière voor FC Twente, PSV, Celtic, Hull City en Rapid Wien. "Het gevoel speelde al langer."

Lange Jan wist bij zijn rentree in Eindhoven al dat hij een rustig seizoen tegemoet zou gaan. "Ik wist waar ik aan begon toen ik tekende. Zo was het afgesproken met PSV. Wat dat betreft kan ik de club alleen maar dankbaar zijn. Bij PSV vond ik dit jaar het plezier weer terug in het voetbal, de trainingen en alles er omheen. Dat was ik het jaar daarvoor toch enigszins kwijtgeraakt, bij Rapid Wien."

In zijn laatste seizoen als profvoetballer maakte Vennegoor of Hesselink nog twee doelpunten. Zijn laatste treffer was een hele belangrijke. In de competitiewedstrijd tegen N.E.C. Nijmegen tekende hij in de slotfase namelijk voor de winnende goal. "Ik ben er trots op dat ik bij PSV heb mogen afsluiten als voetballer. Ik zal alle mooie herinneringen koesteren."

Vennegoor of Hesselink, die zijn carrière na zestien jaar afsluit, werd met PSV drie keer kampioen, pakte twee keer de KNVB beker en reikte met de Eindhovenaren in het seizoen 2005/2006 tot de halve finale van de Champions League.


Jan Vennegoor of Hesselink beëindigt carriére (Foto: Pro Shots)