Krajicek wil wildcard voor Spelen

Peterselieman

Tennisster Michaëlla Krajicek hoopt dat ze een wildcard voor de Olympische Spelen van dit jaar in Londen aan kan vragen. De Nederlandse raakte gisteren zwaar geblesseerd aan haar knie en moet hier aan geopereerd worden. Ze zou net voor de Spelen weer fit kunnen zijn.

Om zich te plaatsten voor Londen had de nummer 71 van de wereld goed moeten presteren op Roland Garros dat over twee weken begint. Nu dit onhaalbaar is hoopt ze op een wildcard. "Dat ga ik zeker uitzoeken. Twee meisjes waar ik, met alle respect, nog nooit van heb gehoord hebben er al één gekregen," zei ze tegen NUsport. Twee van de acht zijn al vergeven. De nummer 195 van de wereld, de Paraguayaanse Veronica Cepede Royg, en de Liechtensteinse Stefanie Vogt (241e) hebben al te horen gekregen dat ze naar Londen mogen.

Krajicek miste vier jaar geleden door een knieblessure al de Spelen in China. "Daarom dacht ik eerst dat het een grap was. Dit kon gewoon niet waar zijn. Het kan zomaar zijn dat ik binnen tien dagen weer op de baan kan staan. In het slechtste geval duurt het vier maanden," zei Misa die hoopt dat het meevalt. In dat geval wil ze proberen Londen toch nog te halen. Donderdag of vrijdag zal in Praag de operatie plaatsvinden.

De Nederlandse kreeg al op Indian Wells last van haar knie, maar pas deze week werd de kwetsuur zo ernstig dat ze een operatie moet ondergaan. "De irritatie in de knie is groot, maar het is een klein probleem," zei Krajicek die met een schuin oog kijkt naar het grastoernooi in Rosmalen voor haar rentree. Dat wordt half juni, een week voor Wimbledon, gehouden. "Dat zou geweldig zijn. Dan kan ik op mijn favoriete gras nog de hele zomer spelen en Wimbledon meemaken."