Domper voor schoonspringer De Bruijn

TheArt

Schoonspringer Yorick de Bruijn heeft zich dan toch niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen. De Nederlander eindigde bij de Grand Prix van Montreal als tiende, waardoor hij precies aan de kwalificatie-eisen van NOC*NSF voldeed, maar die wedstrijd was bij nader inzien niet zwaar genoeg volgens de sportorganisatie.

Maurits Hendriks, chef de mission van NOC*NSF, liet in een reactie aan de Nederlandse Zwembond (KNZB) weten dat alle prestaties sowieso achteraf nog beoordeeld worden op de kwaliteit van het deelnemersveld: 'Yorick de Bruijn heeft zeker een goede prestatie geleverd in Montreal. Gezien het ontbreken van te veel landen en een groot deel van de internationale schoonspringtop, is zijn klassering op deze wereldbeker niet voldoende om te voldoen aan onze prestatie-eisen.'

Voor De Bruijn is nu een extra kans gecreëerd om zich wel te plaatsen voor de Spelen. De in Eindhoven woonachtige schoonspringer krijgt naast de Grand Prix van St. Petersburg (8 tot en met 10 juni) ook nog de kans op de Europese kampioenschappen, die vandaag van start gaan in zijn eigen bad in Eindhoven.