Vitesse stuurt N.E.C. de rekening

zoem

Vitesse stuurt N.E.C. de rekening voor de vernielde stoeltjes in het stadion van de Arnhemmers. Wat de exacte schade is moet nog worden berekend. Afgelopen zondag won Vitesse met 2-0 van N.E.C. en plaatste zich zo voor de finale van de play-offs.

Spelers van Vitesse vierden feest voor het vak van de uitsupporters, wat een hoop woede losmaakte bij de bezoekende fans, die tal van stoeltjes vernielden. "Er zijn enkele tientallen stoeltjes gesneuveld in het uitvak. Die schade wordt uiteraard verhaald op N.E.C.", zegt woordvoerster Ester Bal tegen De Gelderlander.

De N.E.C.-fans forceerden ook een toegangsdeur. Even ontstond de dreiging dat zij het vak zouden verlaten, maar aanvoerder Gabor Babos kon de rust doen wederkeren.

N.E.C.-directeur Jacco Swart heeft woest gereageerd op de provocaties van Vitesse. De Arnhemmers ontkennen dit "De spelers hebben niet geprovoceerd. Zij waren uitgelaten en blij. Na de wedstrijd hebben zij een ereronde langs alle tribunes gelopen. Toen de spelers langs het deel op de noord-tribune liepen waar de fans uit Nijmegen zaten, werden zij uitgejoeld en uitgedaagd. Gelukkig is hier door onze spelers nauwelijks op gereageerd", reageert Bal.