Guidetti: "EK was voor mij het grote doel"

Niels (DerMeister)

John Guidetti kreeg maandag te horen dat hij niet bij de EK-selectie zit van Zweeds bondscoach Erik Hamrén. De aanvaller baalt flink van deze ontwikkeling.

Door een mysterieuze virusinfectie kwam Guidetti in de slotfase van het seizoen al niet meer in actie voor Feyenoord. Het virus zorgt er nu ook voor dat de Zweede spits komende zomer afwezig is op het EK in Polen en Oekraïne.

"Ik heb een fantastisch seizoen bij Feyenoord achter de rug en heb mogen debuteren voor het Zweedse nationale elftal", zegt de aanvaller tegen Algemeen Dagblad. "Het EK was voor mij het grote doel van dit seizoen. Het is ontzettend jammer dat ik die kans niet krijg, maar ik besef dat ik op dit moment geen risico kan nemen."

"Daarom blijf ik vooral vooruit kijken. Ik zal er alles aan doen om fit te worden, zodat ik fit en in vorm ben om in augustus aan het nieuwe seizoen te beginnen", aldus de topscorer van Feyenoord. Waar Guidetti in augustus zal aansluiten is nog niet bekend. De kans dat de spits nog een jaar in Rotterdam speelt is niet heel groot.