'Chelsea wil Torres ruilen met Falcao'

Niels (DerMeister)

Chelsea hoopt volgend seizoen te kunnen beschikken over Radamel Falcao. De Colombiaanse spits staat nu nog onder contract bij Europa League-winnaar Atlético Madrid. The Blues hopen Fernando Torres, voormalig speler van Atlético, in de deal te betrekken.

Volgens Telemadrid.es hoopt Chelsea Torres te ruilen voor Falcao. Daarnaast zou de Londense ploeg nog eens vijftien miljoen euro willen bijbetalen. Torres maakte in het verleden furore voor Atlético, maar sinds zijn overgang van Liverpool naar Chelsea komt hij nauwelijks meer uit de verf.

Falcao was het afgelopen seizoen de gevierde man bij de Spaanse ploeg. Met twaalf treffers in de Europa League, waarvan twee in de finale tegen Athletic de Bilbao (3-0 winst) had hij een enorm aandeel in de uiteindelijke eindoverwinning. Vorig jaar, destijds nog in dienst bij FC Porto, scoorde hij zelfs achttien treffers in de Europa League. Ook toen pakte hij met FC Porto de eindzege in het toernooi.

Afgelopen zomer kwam Falcao voor een bedrag van veertig miljoen over van Porto naar Madrid, waar hij een contract ondertekende voor vijf seizoenen. Torres maakte begin 2011 voor zestig miljoen euro de overstap van Liverpool naar Chelsea. In 27 duels kwam de Spaanse spits tot twaalf treffers.