[Upd] Station Roosendaal ontruimd om lekkende wagon

TARAraboemdijee

Het station in Roosendaal wordt dinsdagochtend ontruimd vanwege een lekkende treinwagon. Wat voor stof er lekt, is nog onduidelijk. De ontruiming is een voorzorgsmaatregel, meldt een politiewoordvoerder. Of de wagon op of in de buurt van het station staat, is ook nog onbekend.

ProRail meldt dat reizigers van en naar Roosendaal rekening moeten houden met een vertraging van meer dan een uur, omdat op last van de brandweer van en naar de Brabantse plaats geen treinen rijden. De spoorbeheerder verwacht dat de situatie rond 13.30 uur weer normaal is.

Update 15.20 uur

De lekkende wagon bevatte een 'resthoeveelheid' methanol. Het liep druppelendgewijs uit de wagon. Volgens de politie kan het maximaal gaan om een paar honderd liter. Metingen van de brandweer en milieudienst gaven aan dat er niet of nauwelijks methanol in de lucht zit. Er is dus geen gevaar voor de volksgezondheid.

Vorige maand was er vergelijkbaar incident bij Roosendaal. Toen lekte er korte tijd zoutzuur uit een goederenwagon op het rangeerterrein. Het lek was snel gedicht en het treinverkeer heeft er geen last van gehad.