Hyypiä blijft aan als trainer Leverkusen

donroyco

Sami Hyypiä blijft aan als hoofdtrainer van Bayer Leverkusen. De 38-jarige Fin tekent samen met zijn assistent Sascha Lewandowski een contract tot medio 2015. Hyppiä volgde in april de ontslagen Robin Dutt op.

Hyypiä zette vorig jaar als speler van Bayer een punt achter zijn carrière en ging verder als teamchef in Leverkusen. Nadat Dutt werd ontslagen vanwege de tegenvallende resultaten, werd de oud-speler van Willem II en Liverpool aangesteld als interim-trainer. Met Hyypiä aan het roer pakten de Duitsers veertien van de achttien mogelijke punten.

"Dat Bayer ons nu de kans geeft, is een belangrijk blijk van vertrouwen", zegt Hyypiä op de website van zijn werkgever. "We zijn ervan overtuigd dat we met ons team in de toekomst op nationaal en internationaal niveau mee kunnen doen."

Vanuit de clubleiding is er veel vertrouwen in de het nieuwe technische duo. "Lewandowski en Hyypiä hebben de afgelopen zes wedstrijden bewezen dat zij het team kunnen leiden met een mix van vaardigheden, charisma, precisie en kalmte", laat directeur Wolfgang Holzhäuser weten.


Hyypiä blijft aan als trainer Leverkusen (Foto: Novum)