Tafeltennisvrouwen naar Olympische Spelen

donroyco

De Nederlandse tafeltennisvrouwen mogen definitief nar de Olympische Spelen. Dat heeft de internationale tafeltennisfederatie ITTF bekendgemaakt. Het was lang onzeker of Nederland aan de teamwedstrijd mee mocht doen. Li Jie en Li Jiao hadden zich al individueel geplaatst, maar Elena Timina was er niet in geslaagd een olympisch startbewijs te veroveren.

Uiteindelijk gaf het WK voor landenteams eerder dit jaar de doorslag. De Oranjevrouwen werden daar zesde. Dat was van de landen die al twee geplaatste speelsters hebben het hoogste en dus kreeg Nederland een derde ticket voor een teamspeelster.

Timina mag niet aan het enkeltoernooi meedoen. Met ingang van deze Spelen mogen daar per land slechts twee speelsters aan meedoen.

Bij de teamwedstrijd neemt Nederland het op tegen Egypte, China, Duitsland, Brazilië, de Verenigde Staten en Australië als continentale kampioenen. Singapore, Zuid-Korea, Hong Kong, Japan, Noord-Korea, Oostenrijk, Spanje en Polen plaatsten zich ook. Groot-Brittannië mag als gastland meedoen.