Sagan wint opnieuw in Californië

Boris (borisz)

Peter Sagan heeft maandag ook de tweede rit in de Ronde van Californië gewonnen. De Slowaak van Liquigas kwam na 185 kilometer tussen San Francisco en Santa Cruz in de massasprint als eerste over de streep. Hij bleef Heinrich Haussler (Garmin-Barracuda) en Leigh Howard (Orica-Greenedge) voor. Koen de Kort (Argos-Shimano) kwam als vierde aan.

De tweede etappe begon langs de Noord-Californische kust. Op weg naar het zuiden gingen vier man op oorlogspad, van wie er al snel een afviel. Alexandre Geniez van Argos-Shimano koos, toen de route het binnenland invoerde, ervoor om alleen verder te gaan, maar de Fransman werd 35 kilometer voor het einde teruggepakt.

Vervolgens werd alles op een massasprint gezet. Sagan, die op zeventig kilometer van de meet nog bij een massale valpartij betrokken was geweest, kwam als eerste een haakse bocht op driehonderd meter voor de streep door en die voorsprong gaf hij niet meer uit handen.

In het algemeen klassement heeft Sagan acht tellen voorsprong op Haussler. Curaçaos kampioen Marc de Maar (United Healthcare) staat op zeventien seconden zevende.


Sagan wint opnieuw in Californië (Foto: Novum)