't Schaep gaat terug naar Mokum

Redactie

Het vervolg op 't Schaep met de 5 Pooten, 't Vrije Schaep en 't Spaanse Schaep speelt zich af in het Amsterdam van de jaren tachtig. Opnamen voor de nieuwe reeks, die 't Schaep in Mokum heet, beginnen deze week.

"We waren er vrij snel uit dat het verhaal zich net als seizoen één in Mokum moest afspelen", vertelt producent Job Gosschalk aan Metro. "Bij zo'n serie moet je heel erg oppassen dat je het niet gaat uitmelken. We hadden wel op wintersport kunnen gaan, maar de serie draait om de karakters." Volgens Gosschalk was er behoefte aan 'verdieping'. "Het beste is dan om de karakters terug te brengen naar de plek waar ze thuishoren."

't Schaep in Mokum speelt zich af in het Amsterdam van de jaren tachtig, maar dat betekent niet dat de liedjes in de serie ook per se uit die periode komen. "We schieten overal doorheen: hedendaags, jaren tachtig. We wilden ons nergens door laten tegenhouden."

In de serie keren bekende namen als Georgina Verbaan, Loes Luca, Marc-Marie Huijbregts en Carry Tefsen terug. 't Schaep komt eind dit jaar op de buis.