Koeman baalt maar begrijpt beslissing Kuijt

André

Dirk Kuijt keert voorlopig nog niet terug bij Feyenoord. Daar vindt de Oranje-international het nog te vroeg voor. Een streep door de rekening van Feyenoord-trainer Ronald Koeman.

"Ik heb respect voor zijn keuze, maar ik vind het wel jammer", zegt de trainer van Feyenoord tegenover RTV Rijnmond. "Ik had wel rekening met dit besluit gehouden, het is begrijpelijk. Ik denk dat hij nog één à twee jaar in het buitenland wil spelen. Misschien vindt hij de stap terug naar Feyenoord te groot."

Koeman zag in Kuijt de ideale opvolger van John Guidetti. De Zweedse spits speelde op huurbasis in De Kuip en keert terug naar Manchester City. "Op het veld zeker. Want ik denk dat ook hij 20 tot 25 goals maakt. Plus het feit dat het een jongen met ervaring is. Bovendien een Feyenoorder die een link heeft met het publiek", aldus Koeman.

Kuijt heeft niet uitgesloten dat hij nog terugkeert bij Feyenoord, maar nu vindt hij het nog te vroeg. "Ik weet niet of hij over twee jaar nog van waarde kan zijn. Dat is moeilijk", besluit Koeman. "Dit was voor ons een zeer goed moment geweest. Helaas ziet Dirk dat niet zo. Zijn spel kost natuurlijk een hoop kracht. Je kan op je 31e nog heel fit zijn, maar twee jaar later kan het stukken minder zijn. Dat zou je op dat moment moeten bekijken."