Zweed Guidetti niet op tijd hersteld voor EK

Stefan (sportfreak)

John Guidetti ontbreekt komende zomer op het EK voetbal in Polen en Oekraïne. De 20-jarige spits is niet op tijd hersteld van een zenuwontsteking en is door bondscoach Erik Hamrén buiten de selectie gelaten. "Ik ben vreselijk teleurgesteld", reageert Guidetti, die op 14 april voor het laatst in actie kwam voor Feyenoord.

Volgens Hamrén herstelt Guidetti goed van zijn oorspronkelijke infectie, maar is zijn zenuw nog altijd ontstoken. De spits moet langer rust nemen om volledig te genezen. Guidetti treurt tegen de Zweedse krant Aftonbladet om het gemis van het EK. "Ik heb een fantastisch seizoen bij Feyenoord achter de rug en het EK was het grote doel. Maar ik ben niet bereid alle risico's te nemen. Nu ben ik er tenminste zeker van dat ik bij de start van volgend seizoen weer helemaal gezond ben."

Guidetti werd afgelopen seizoen door Manchester City verhuurd aan Feyenoord en maakte grote indruk in de Eredivisie. De spits scoorde twintig keer in 23 competitiewedstrijden en had een belangrijke bijdrage in de plaatsing van de Rotterdammers voor de voorronden van de Champions League.

Oud-Feyenoorder Johan Elmander is wel opgenomen in de 23-koppige selectie, die maandagavond bekend werd. Uit de Eredivisie zijn PSV'ers Ola Toivonen en Andreas Isaksson, AZ-middenvelder Rasmus Elm en FC Twente-aanvaller Emir Bajrami van de partij.

Selectie:

Doel: Pär Hansson (Helsingborgs IF), Andreas Isaksson (PSV), Johan Wiland (FC Kopenhagen).

Verdediging: Mikael Antonsson (Bologna), Andreas Granqvist (Genoa), Mikael Lustig (Celtic), Olof Mellberg (Olympiakos), Jonas Olsson (West Bromwich Albion), Martin Olsson (Blackburn Rovers), Behrang Safari (Anderlecht).

Middenveld: Emir Bajrami (FC Twente), Rasmus Elm (AZ), Samuel Holmén (Istanbul), Kim Kallström (Olympique Lyon), Sebastian Larsson (Sunderland), Anders Svensson (IF Elfsborg), Pontus Wernbloom (CSKA Moskou), Christian Wilhelmsson (Al Hilal).

Aanval: Johan Elmander (Galatasaray), Tobias Hysén (IFK Göteborg), Zlatan Ibrahimovic (AC Milan), Markus Rosenberg (Werder Bremen), Ola Toivonen (PSV).