Alguersuari: "Massa heeft mentaal probleem"

Peterselieman

Voormalig Toro Rosso-coureur Jaime Alguersuari vindt dat Ferrari-rijder Felipe Massa hem de kop niet gek moet laten maken. De Braziliaan staat bij de Italiaanse renstal onder druk om te presteren en moet volgens Alguersuari dan ook rustig blijven en zich op het rijden concentreren om weer beter te worden.

"Voor hem is nu het belangrijkste om niet meer te denken aan de externe druk, maar zich te focussen op zijn werk en zijn problemen. Soms ben je even niet competitief, er is iets gebeurd en je weet niet wat het is. Het ergste wat je kunt doen is aan jezelf gaan twijfelen, gaan aarzelen, nerveus worden en naar je teamgenoot gaan kijken, want dan wordt het alleen nog maar slechter," zei Alguersuari tegen de Spaanse krant AS.

"Het rijden in de hoogste categorie van een sport komt niet zoals vele mensen denken aan op alleen maar vaardigheden, maar op psychologische, fysieke en technische kwaliteiten. Ik ben ervan overtuigd dat Massa niet opeens een langzamere coureur is geworden, want hij kan terugkeren op het niveau van Fernando Alonso en misschien soms wel sneller zijn. Het enige verschil tussen het tweetal zit hem in het hoofd. Dat is het verschil tussen goed zijn en de beste zijn."