Dalai Lama vreest vergifitiging

Redactie

Chinese agenten hebben Tibetaanse vrouwen getraind om de Dalai Lama te vergiftigen. Dat heeft de Dalai Lama zelf gezegd, in een interview met de Sunday Telegraph. China veegde de aantijgingen van tafel en noemde de Dalai Lama maandag een bedrieger.

Volgens de spiritueel leider van de Tibetanen zouden de vrouwen van plan zijn geweest gif in hun haren te smeren. Als hij vervolgens hun haren tijdens een zegening zou aanraken, zou hij vergiftigd moeten worden. De Dalai Lama verklaarde in de krant dat hij vreest de laatste spirituele leider te zullen zijn, omdat China reïncarnatie na zijn dood in de weg lijkt te staan.

Het Chinese ministerie van buitenlandse zaken zei dat de uitlatingen van de Dalai Lama het ontzenuwen niet eens waard zijn en dat hij eigenlijk altijd valse informatie verspreidt. "De Dalai draagt altijd religieuze kleding, terwijl hij wereldwijd anti-Chinese, separatistische activiteiten aan de dag legt. Hij verspreidt valse informatie en misleidt het publiek", aldus een woordvoerder van het ministerie.

Het nationalistische dagblad de Global Times deed er nog een schepje bovenop en schreef dat als Beijing had besloten de Dalai Lama om te brengen, het niet zou hebben gewacht tot hij 76 jaar oud was.