[Upd] Van Nistelrooy beŽindigt loopbaan

Peterselieman

Ruud van Nistelrooy zet een punt achter zijn carrière. Dat melden verschillende Spaanse media maandag. Zijn huidige club Málaga komt later op de dag met een officiële verklaring. Van Nistelrooy gaf in maart aan te twijfelen over het voortzetten van zijn loopbaan en heeft een aflopend contract.

Van Nistelrooy (35) maakte afgelopen zomer de overstap van Hamburger SV naar Zuid-Spanje. De voormalig international moest dit seizoen genoegen nemen met een bijrol. Hij speelde dit seizoen 28 competitiewedstrijden, waarvan achttien als invaller, en scoorde vier doelpunten.

Update 13.12 uur
Ruud van Nistelrooy heeft bevestigd dat hij een punt achter zijn carrière heeft gezet. Hiermee komt een einde aan een loopbaan die de aanvaller van FC Den Bosch via sc Heerenveen, PSV, Manchester United, Real Madrid, Hamburger SV naar Málaga leidde. Hij wist tussen 1993 en 2012 in 449 competitiewedstrijden in totaal 249 keer het net te vinden.

De meeste successen kende Van Nistelrooy bij PSV, Manchester United en Real Madrid waarmee hij in totaal vijfmaal de landstitel won. In Eurpees verband wist hij in 88 duels 62 keer te scoren, waarvan 56 doelpunten in de Champions League waren. Voor Oranje speelde de spits 70 keer en hij maakte 35 goals voor Oranje.

Na zijn vertrek bij Real Madrid leek de sleet op Van Nistelrooy te komen en werd hij steeds minder belangrijk voor zijn clubs. Het afgelopen seizoen was hij bij Málaga voornamelijk pinchhitter en scoorde hij in 28 optreden slechts vier goals. Wel bereikte hij met zijn team de voorrondes van de Champions League. Toch zal het niet meer tot een optreden in zijn toernooi komen, want de aanvaller, die veelvuldig met individuele prijzen onderscheiden is, besloot om nog voor zijn 36e verjaardag zijn geliefde spel vaarwel te zeggen.

Ruud van Nistelrooy stopt met voetballen (Foto: Pro Shots)