Vitesse-spelers: "We gunden Jonathan zijn eerste goal"

donroyco

Jonathan Reis had zondag tegen N.E.C. Nijmegen zijn eerste doelpunt kunnen maken voor Vitesse, maar de spits schoot een penalty op de paal. Reis heeft nog niet gescoord voor Vitesse sinds zijn komst, maar hij kon daar tegen rivaal N.E.C. verandering in brengen.

De Arnhemmers kregen bij een 2-0 voorsprong een penalty, waarvoor specialist Alexander Büttner leek aan te gaan leggen. Op aandringen van de bank van Vitesse gaf aanvoerder Guram Kashia de bal aan Reis.

De Braziliaan zag zijn inzet op de binnenkant van de paal terechtkomen. Reis kon er zelf wel om lachen. Trainer John van den Brom vindt het mooi dat zijn spelers saamhorig zijn. "Dit geeft wel aan dat we een fantastisch team hebben dat elkaar wat gunt. De jongens weten waar Jonathan vandaan komt", verklaarde Van den Brom.

Büttner vond het niet erg dat Kashia ingreep. "Jonathan is lang geblesseerd geweest, we gunden hem zijn eerste goal. Jammer dat 'ie misging. Normaal neem ik de strafschoppen altijd, maar toen hoorde ik dat Jonathan deze moest nemen. Als ik het iemand gun, is het Jonathan wel", aldus Büttner na de 2-0 zege tegen het ANP.