QPR-speler Barton biedt excuses aan bij supporters

donroyco

Joey Barton deed zondag van zich gelden in de kampioenswedstrijd van Manchester City door ruzie te maken met City-spelers, waarna hij rood kreeg. Barton werd naar eigen zeggen geschopt door Carlos Tévez, maar ging vervolgens compleet door het lint.

Daarbij gaf de aanvoerder van Queens Park Rangers Tévez een elleboog, Sergio Agüero een knietje en Vincent Kompany een kopstoot. Aan de zijlijn kreeg Barton het vervolgens ook nog aan de stok met Mario Balotelli.

Met tien man gaf QPR in de blessuretijd een 1-2 voorsprong uit handen (3-2), waardoor City de landstitel wist te veroveren. Barton verklaart dat hij de City-spelers uitdaagde om een rode kaart te krijgen. "Ik heb nog geprobeerd om iemand mee te nemen naar de kleedkamer op advies van een ploeggenoot. Dat is niet gelukt."

"Ik kan niets anders dan mijn excuses aanbieden aan de fans", zei Barton op Twitter. "Ik vond het geen rode kaart. Ik ben er niet trots op, maar het maakt me helemaal niet uit. We zijn immers veilig en dat is het enige dat telt", besluit de middenvelder. Doordat Bolton Wanderers gelijkspeelde bij Stoke City bleef QPR zeventiende.

Hieronder de beelden.


Joey Barton gaat door het lint. (Bron: YouTube)