Büttner: "Trainen bij Oranje gaat niet door"

donroyco

Alexander Büttner meldt zich maandag bij het Nederlands elftal, maar traint nog niet mee omdat Vitesse nog actief is in de play-offs. Büttner is door bondscoach Bert van Marwijk opgenomen in de voorselectie van Oranje.

Van Marwijk moet echter nog even wachten totdat hij de linksback van Vitesse kan zien op de trainingen. De Doetinchemmer is namelijk nog met Vitesse actief in de play-offs voor Europees voetbal, waarin zondag N.E.C. werd uitgeschakeld.

In de finaleronde treffen Vitesse en Büttner RKC Waalwijk komende donderdag en zondag. Dat betekent dat de verdediger niet meetraint met Oranje tijdens het trainingskamp in Hoenderloo. "Ik kreeg een telefoontje van Hans Jorritsma (teammanager Oranje, red.) dat ik mij moet melden voor de lunch en voor de kledingmaten."

"Trainen gaat niet door. Als we waren uitgeschakeld, had ik ook moeten trainen. Dat gaat nu niet door. Ik wil eerst met Vitesse Europees voetbal halen. Daar ben ik mee bezig. Na zondag (finale van de play-offs,red.) zien we verder. Het is fantastisch dat ik in de voorselectie zit, het zou een droom zijn als ik naar het EK mag."