Mancini: "Nog nooit zoiets meegemaakt"

donroyco

Manchester City-coach Roberto Mancini was uitzinnig na het behalen van het landskampioenschap tegen Queens Park Rangers (3-2). Hij spreekt van een unieke situatie. 

"Het is ongelooflijk, deze ploeg heeft dit verdiend. Het is ongelooflijk zoiets te winnen. Ik denk niet dat ik ooit zo'n situatie in de slotronde heb meegemaakt", aldus de Italiaanse oefenmeester tegenover Sky Sports. "We verdienden het niet te verliezen, we hadden veel kansen en we hebben dat kampioenschap verdiend."

"Het is fantastisch voor de club en de supporters om na 44 jaar weer kampioen te worden. Het was een absurd seizoen en het was een doldwaze situatie tot en met de laatste minuut", zo vervolgde Mancini.

"Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal, dacht ik niet dat wij deze wedstrijd nog zouden winnen. Toch verdienden we het om te winnen en om de titel te pakken. Wij hebben twintig speelronden lang bovenaan gestaan. Het was voor ons ongelooflijk belangrijk om kampioen te worden. Manchester City gaat een grote toekomst tegemoet."

Manchester City-coach Roberto Mancini met de kampioenstrofee. (Foto: Pro Shots)