FOK!filmtips van de dag: Empire Of The Sun

dekatophetspek

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Empire Of The Sun

De FOK!Filmtip van vandaag is er eentje voor de liefhebbers van een indrukwekkende oorlogsfilm. In die klasse valt Empire Of The Sun van Steven Spielberg zeker in te delen. In de film speelt de op dat moment 13-jarige Christian Bale de sterren van de Oosterse hemel. Bale is Jamie Graham, een behoorlijk verwend ventje die van zijn ouders gescheiden raakt tijdens de Japanse invasie van China. De jongen komt in een Chinees gevangenkamp terecht en moet zien te overleven in een wereld waarin voedseltekorten en allerlei ziekten overheersen.

Empire Of The Sun 1

Empire Of The Sun is gebaseerd op J. G. Ballard's autobiografische boek uit 1987. Bij filmliefhebbers is Ballard ook bekend van de verhalen voor onder meer Crash en When Dinosaurs Ruled the Earth. Christian Bale, die daarvoor een paar kleine rolletjes had gespeeld in tv-films brak ook wereldwijd door met deze film. En het beviel hem wel in China, aangezien hij afgelopen jaar nog een hoofdrol vertolkte in de imponerende Chinese oorlogsfilm Jin líng shí san chai oftewel The Flowers of War. En vanaf 20 juli is hij weer te aanschouwen als Batman in The Dark Knight Rises, een film waar veel liefhebbers in spanning op zitten te wachten.

Empire Of The Sun 2

Empire Of The Sun is vanavond om 00.10 uur te zien op SBS6.

Empire Of The Sun 3

Veel kijkplezier.