Robben: "Met 5-2 verliezen doet me pijn"

donroyco

Arjen Robben was zaterdagavond erg teleurgesteld na de verloren bekerfinale. Bayern München was in Berlijn niet opgewassen tegen landskampioen Borussia Dortmund: 5-2. De Nederlandse vleugelflitser was na afloop meer dan teleurgesteld in het vertoonde spel en resultaat.

De aanvaller baalde weliswaar stevig van het verlies, maar keek daarnaast ook uit naar de naderende Champions League finale. Wellicht speelde die finale een rol bij Bayern, dat geen moment goed in de wedstrijd zat tegen een ontketend Dortmund.

"Als je met 5-2 verliest, doet dat pijn", vertelt Robben tijdens de feestelijkheden van Dortmund tegen Kicker. "Ik heb geen verklaring voor deze wedstrijd. Nu is het frustrerend, maar maandag gaat de blik op de Champions League", blikte hij alweer vooruit.

De Nederlander was nog wel trefzeker in de finale. Na een overtreding van Dortmund-goalie Roman Weidenfeller op Mario Gómez, mocht Robben de strafschop nemen. Hij verzilverde dit buitenkansje en naam daarmee revanche op zijn gemiste strafschop tegen Dortmund. Komende zaterdag speelt Bayern in eigen huis de finale van de Champions League. Chelsea is de tegenstander.