Lokhoff: "VVV kan thuis heel veel"

donroyco

Na de 0-0 in Friesland moet VVV-Venlo in de eigen Koel nog volop aan de bak tegen SC Cambuur. Trainer Ton Lokhoff gelooft echter in zijn ploeg. De Limburgers hadden het in het eerste duel van de play-offs lastig tegen de stugge Friese ploeg. Beide ploegen kregen kansen, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met een doelpuntloos gelijkspel.

Zondag staat de return op het programma in De Koel. VVV moet winnen om zich te plaatsen voor de laatste ronde van de play-offs om promotie/degradatie. Lokhoff gelooft erin dat dat gaat gebeuren.

"We hebben vier- tot vijfhonderd procent-kansen gehad en hadden zeker één of twee goals moeten scoren", vertelt de Brabantse oefenmeester aan Voetbal International. "Kansen die SC Cambuur trouwens ook kreeg. Met de hulp van de supporters die ons een extra stimulans geven, kunnen we thuis heel veel. Het gaat echter niet vanzelf."

Lokhoff hamert erop dat zijn ploeg zondag scherp voor de dag komt, zodat het niet voor onaangename verrassingen komt te staan. "Ik kijk uit naar zulke wedstrijden, want dit zijn de duels. We willen thuis de volgende ronde halen, dus iedereen moet fit en bij de les zijn."