Ferguson twijfelt aan EK-fitheid Ferdinand

Rosario

Sir Alex Ferguson heeft zijn twijfels uitgesproken over de fitheid van Rio Ferdinand, de centrale verdediger van zijn team Manchester United en routinier in het Engels nationaal elftal. De 33-jarige Londenaar zou door het drukke wedstrijdschema tijdens het EK volgende maand snel last kunnen krijgen van pijn in zijn onderrug, waar hij al langer mee kampt.

"Je speelt ongeveer elke vier dagen een wedstrijd", aldus de Schot tegen de club-TV van Manchester United. "Rio Ferdinand zou dat niet kunnen." Als de Engelsen de finale van het toernooi bereiken zouden ze zes wedstrijden in 21 dagen moeten spelen. Ferdinands rugproblemen zorgden eerder al voor blessures aan zijn kuit, knie en hamstring.

Aanstaande woensdag zal de nieuwbakken bondscoach van de Engelsen, Roy Hodgson, de selectie voor het EK in Polen en Oekraïne bekend maken. Dan zal ook duidelijk worden of Ferdinand en zijn Chelsea-collega John Terry weer in hetzelfde elftal willen spelen. Terry zou Ferdinands broer Anton racistisch bejegend hebben, waardoor hem in februari de aanvoerdersband van Engeland werd ontnomen.