FOK!gamers niet happig op digitale distributie

Kn0x

Gamers bij FOK!games geven de voorkeur aan games kopen in de winkel ten opzichte van digitaal kopen. Bijna één derde van de bezoekers van FOK!games heeft tussen de nul en tien games digitaal aangeschaft. Daar staat tegenover dat één op de vijf bezoekers nog nooit een game digitaal heeft gekocht.

Het is duidelijk dat de bezoekers weinig interesse tonen in digitale verkoop. De games die wél gekocht worden, zijn meestal via aanbiedingen van Steam of Origin. Echter, de voorkeur blijft toch om de game in een hoesje met bijbehorende boekjes binnen te krijgen.

Rikketik: "Ik moet een hoesje in mijn handen kunnen houden, wil ik echt waarde hechten aan een game. Dat klinkt misschien heel gek, maar games die ik download (al dan niet tegen betaling) voelen... inwisselbaar."

NutKees: "Nee, ik ben ouderwets en snuif graag de geur van goedkoop plastic en inkt op als ik de beschermfolie van mijn tastbare aankoop verwijder."

ADTPhantom: "Tussen de 10-25, maar alleen via Steam aanbiedingen. Als er geen aanbieding is is het nog te duur."

Al zijn er natuurlijk altijd uitzonderingen mensen die wél games kopen via digitale distributie en daarin ver kunnen gaan, gezien het feit dat een dikke 15% aangeeft tussen de vijftig en honderd games aangeschaft te hebben, en zelf nog meer dan dat.

gdopan: "165 op steam, wat op gog en ook nog wat losse indie games. 90% op steam is wel aanbiedingen en oudere spellen."

Knight_Rider: "Heb al 186 games op Steam en heb elders online ook nog wel eens wat gekocht."

Habbab: "223 games op GoG.com en 346 op Steam. Hier zit wel wat overlap in, want zodra een game op GoG.com beschikbaar komt (en in de aanbieding is....altijd alleen maar kopen als't in de aanbieding is tenzij je een spel *heel erg graag* wilt hebben) koop ik'm daar alsnog. DRM-free ftw."