Johnny Depp geïnspireerd door 'stonede' Bush

Borizzz

Johnny Depp laat zich graag door anderen inspireren voor zijn acteerklussen. Zo gebruikte hij voor zijn rol als Willy Wonka toenmalig president George W. Bush als basis. "Ik probeerde me voor te stellen hoe George Bush eruit zou zien als hij onwijs stoned zou zijn."

"Zo werd mijn versie van Willy Wonka geboren", vertelt de acteur aan presentatrice Ellen DeGeneres. Depp speelde de baas van de snoepjesfabriek in de film Charlie and the Chocolate Factory uit 2005. Voor zijn piratenrol als Captain Jack Sparrow diende Keith Richards als voorbeeld en voor Edward Scissorhands liet hij zich inspireren door een pasgeboren baby. "En ook een hond die ik ooit had, waarvoor ik een onvoorwaardelijke liefde had."

"Ik probeer altijd waar mogelijk absurditeit toe te voegen aan mijn rollen", zegt Depp over het komische element van zijn rollen. "Soms tot ontsteltenis van de regisseur." Hij legt uit dat hij na het lezen van een paar pagina's van een script al weet of hij iets kan toevoegen aan het personage. "Dan beginnen de beelden te komen."

De 48-jarige Depp is vanaf donderdag te zien in de komische vampierfilm Dark Shadows. Het is zijn achtste samenwerking met regisseur Tim Burton.