Vijftiende finale op rij voor hockeyvrouwen Den Bosch

Frank (franklop)

De vrouwen van Den Bosch staan zondag in de finale om het landskampioenschap hockey tegen Laren. De ploeg van coach Raoul Ehren won de beslissende derde wedstrijd in Den Bosch met 3-1. Vera Vorstenbosch scoorde twee keer en Maartje Paumen eenmaal uit een strafcorner. Eva de Goede scoorde tegen voor Amsterdam.

Het zou spannend worden, voorspelde menig deskundige. De vonken vlogen er op zeker vanaf. En toen lag ineens de bal in het Amsterdamse doel van Floortje Engels via de stick van Vera Vorstenbosch na amper twee minuten spelen: 1-0.

Zelfs het eigen in groten getale opgekomen publiek werd er een beetje stil van. Ook de furie bij de thuisploeg was even weg. Het waren de Amsterdamsen die lange tijd het spel dicteerden. Ineens lag de greep op het middenveld bij Amsterdam en niet bij dat van de thuisploeg. Ook kon er geen voordeel worden gehaald uit de drie strafcorners die Den Bosch. Amsterdam kreeg er een, die trouwens ook niet werd benut.

Maar bijna identiek aan de snelle openingsgoal voor Den Bosch was het doelpunt van Eva de Goede na rust voor Amsterdam: 1-1. Ook toen stonden er amper twee minuten op de klok. En wederom was het heft in handen van de gasten die het Den Bosch meer dan moeilijk maakten.

Maar twaalf minuten voor tijd was het dan toch raak voor de thuisploeg, wederom via Vorstenbosch die uitermate koelbloedig een scherpe voorzet van Margot van Geffen achter Engels tikte: 2-1.

Toen Maartje Paumen drie minuten voor tijd de beslissende derde goal voor Den Bosch scoorde uit een strafcorner - de vierde voor Den Bosch - was het zeker. Den Bosch staat weer in de finale om het landskampioenschap. Voor de vijftiende keer op rij.