Black Ops 2 breekt contract Infinity Ward

Stefan Walthie (StefanW)

Het schietspel Call of Duty: Black Ops 2 van gamestudio Treyarch is in strijd met contracten die uitgever Activision heeft met Infinity Ward. Dat bedrijf zou namelijk het alleenrecht hebben spellen te maken in de Call of Duty-reeks die zich afspelen in de nabije toekomst, meldt het Amerikaanse tijdschrift Game Informer. Black Ops 2, dat in november op de markt komt, speelt zich af in 2025.

Het tijdschrift baseert zich op een overeenkomst tussen Activision en Infinity Ward die het in bezit heeft gekregen. De twee partijen raakten twee jaar geleden in de clinch over een vermeende contractbreuk door het management van de gamestudio. Rechtszaken tussen de uitgever en het toenmalige management lopen nog steeds. De gamestudio maakte vorig jaar, onder nieuwe leiding, in samenwerking met enkele andere gamestudio's Call of Duty: Modern Warfare 3.

Het is niet bekend of de overeenkomst onder het nieuwe management rechtsgeldig is en wat dat betekent voor Call of Duty: Black Ops 2. Activision, Treyarch en Infinity Ward wilden niet op de zaak reageren.