Yaya Touré wil terugkeren naar Barcelona

Niels (DerMeister)

Yaya Touré ziet het wel zitten om op termijn terug te keren naar FC Barcelona. De middenvelder van Manchester City is gelukkig, maar verlangt soms terug naar zijn tijd in Spanje.

"Ik zou graag terug te keren naar Barcelona en daar het einde van mijn voetballoopbaan beleven", zei de Ivoriaan in een interview met het Catalaanse radiostation Rac1. "Ik houd van de stad, en Barça is altijd de club van mijn leven geweest. Ik houd gewoon van Barcelona."

"In de persconferentie die ik gaf toen ik wegging, zei ik dat ik ooit terug zou komen. In het leven weet je nooit wat er zal gebeuren, maar als ik zou kunnen terugkeren, dan zou het geweldig zijn." Touré voegde daaraan toe dat Tito Vilanova, de nieuwe trainer van Barcelona, in staat zal zijn om op het werk van Pep Guardiola over te nemen bij de club.

Toch noemde Touré het vertrek van trainer Guardiola ook een 'bizarre beslissing'. "Het was een beetje vreemd, want Guardiola is een sleutelfiguur in het succes van Barcelona. Maar we zijn allemaal mensen. Ik weet dat de nieuwe coach erg goed is. Hij is een zeer goed persoon en zijn voetballende filosofie is vergelijkbaar met die van Guardiola. Hij zal een zeer goede coach zijn", besluit Touré het ietwat spraakmakende vraaggesprek.