[Video] Roemeense doelman valt tegenstander aan

Niels (DerMeister)

Gisteren stond in de Roemeense competitie de stadsderby tussen CFR Cluj en Universitatea Cluj op het programma. Deze beladen wedstrijd haalde het eind niet, aangezien de spelers van CFR Cluj voortijdig het veld verlieten. Reden hiervan was een actie van Universitatea-keeper Mircea Bornescu, die aanvaller Cadú van CFR Cluj aanviel.

Cadú scoorde in de eerste helft een strafschop en zette daarmee CFR Cluj, koploper in de Roemeense competitie, op voorsprong. Bornescu kon dit blijkbaar niet verkroppen en zette de achtervolging in op Cadú. Op de atletiekbaan rondom het veld duwde hij Cadú tegen de grond. Beide spelers kregen vervolgens de rode kaart van de scheidsrechter.

Het incident aan de zijlijn, waar veel meer spelers uiteindelijk bij betrokken waren, sloeg over op het publiek. CFR Cluj-trainer Ioan Andone besloot vervolgens zijn ploeg van het veld te halen, omdat de veiligheid van zijn spelers niet meer gegarandeerd kon worden.

Vanavond staat de finale van de Europa League tussen Atlético Madrid en Athletic de Bilbao in de Roemeense hoofdstad Boekarest op het programma. Het voetbal in Roemenië kampt de laatste jaren met financiële problemen en supportersgeweld. Met het organiseren van de finale van de Europa League hopen de Roemenen dit beeld enigszins weg te poetsen.

Hieronder de beelden.

Doelman valt tegenstander aan (Bron: YouTube)