Symbolische sanctie voor Tilburgse coffeeshop

Monique Verlind (DJMO)

Burgemeester Peter Noordanus overweegt om de Tilburgse coffeeshop Toermalijn één dag te sluiten als symbolische sanctie vanwege overtreding van de nieuwe gedoogcriteria. Een zwaardere sanctie is voor een proefproces bij de bestuursrechter niet nodig, vermoedt hij. De burgemeester gunt de coffeeshop bovendien nog de gewenste strafzaak, heeft hij woensdag gezegd.

De Tilburgse coffeeshop is uit op een proefproces en hoopte op een strafzaak. De officier van justitie besloot vorige week dat die er vooralsnog niet komt. Burgemeester Noordanus vindt dat nog 'een goed gesprek waard’ in het overleg met politie en justitie dat hij regelmatig heeft, vertelde hij.

Noordanus zegt dat Toermalijn een punt heeft en dat de nieuwe regels breed getoetst moeten kunnen worden. "Ik zou ook niet weten waarom een strafzaak niet mogelijk is.’’ Het overleg met politie en justitie staat nog deze week gepland.

Bij controles is geconstateerd dat coffeeshop Toermalijn wiet heeft verkocht aan Belgen en geen ledenlijst heeft. De coffeeshop houdt zich sinds dinsdag wel aan de nieuwe regels.

Symbolische sanctie voor Tilburgse coffeeshop
Symbolische sanctie voor Tilburgse coffeeshop (Foto: ANP)