Van Schaardenburg en Bouwmeester schuiven op

TheArt

Zeilers Rutger van Schaardenburg en Roelof Bouwmeester zijn op de vijfde dag van het wereldkampioenschap in de Laser-klasse opgeschoven in het klassement. Van Schaardenburg ging van de tiende naar de negende plaats en Bouwmeester van de zeventiende naar de veertiende stek.

In de negende en tiende race noteerde Van Schaardenburg respectievelijk een 27e en een achtste plek, terwijl Bouwmeester in die races 57e en derde werd. In het klassement na tien races, waarvan de twee slechtste resultaten geschrapt mogen worden, heeft Van Schaardenburg 60 punten staan en Bouwmeester staat daar met 79 punten een stukje achter. De Australiër Tom Slingsby gaat met een totaal van 19 punten riant aan kop. Donderdag is de laatste dag van het WK in de Laser-klasse.

Van Schaardenburg en Bouwmeester strijden nog om het enige Nederlandse ticket voor de Olympische Spelen. De resultaten van dit WK en de Delta Lloyd Regatta van eind deze maand worden daarvoor bij elkaar opgeteld. De winnaar mag naar de Spelen. Voorwaarde is wel dat diegene ook vormbehoud heeft getoond voor NOC*NSF. Van Schaardenburg heeft dat eerder dit seizoen al gedaan, Bouwmeester moet die prestatie nog leveren.