[Premier League] Liverpool neemt revanche op Chelsea

Niels (DerMeister)

Liverpool heeft revanche genomen voor de verloren FA Cup-finale van afgelopen weekend tegen Chelsea. In eigen huis wonnen The Reds vanavond met 4-1 van The Blues. Daardoor zal Chelsea 19 mei de finale van de Champions League moeten winnen om ook volgend seizoen hieraan deel te nemen.

Binnen het half uur pakte Liverpool een 3-0 voorsprong tegen Chelsea, dat met een veredeld B-elftal aantrad. Zo maakten onder meer keeper Robert Turnbull, Paulo Ferreira en Ryan Bertrand hun opwachting. Chelsea-middenvelder Michael Essien schoot na een kleine twintig minuten spelen de bal, na een sterke actie van Luis Suárez, in eigen doel.

Vervolgens strafte Jordan Henderson een fout van John Terry af en kopte Daniel Agger nog binnen het half uur de 3-0 tegen de touwen. Op slag van rust voorkwam de paal de 4-0 bij een strafschop van Stuart Downing.

Na rust wist Chelsea via Ramires terug te komen tot 3-1, maar het was Jonjo Shelvey die daarna de marge weer wist uit te breiden naar drie; 4-1. Liverpool, dat al zeker is van Europa League, kwam door de overwinning op de achtste plek terecht. Chelsea blijft zesde.