Miljoen euro bonus voor Hiddink bij Anzhi

Niels (DerMeister)

Guus Hiddink heeft zijn zakken weer goed gevuld afgelopen weekend. Onze landgenoot plaatste zich met Anzhi Makhachkala voor de Europa League en dit leverde hem een bonus van maar liefst één miljoen euro netto op.

Uit de laatste vier wedstrijden behaalde Hiddink met Anzhi tien punten, waardoor hij zeker is van minimaal de vijfde plek. In theorie kan de Champions League zelfs nog gehaald worden, wat Hiddink nog eens een miljoen euro extra zal opleveren. Aanstaande zondag neemt de ploeg het op tegen landskampioen Zenit Sint Petersburg. Anzhi moet winnen, terwijl Spartak Moskou, Lokomotiv Moskou en Dinamo Moskou moeten verliezen, om de Champions League te halen.

Tussen 13 en 31 mei moet Hiddink beslissen of hij langer door wil bij Anzhi. De eigenaar van Anzhi wil graag een jaar door met Hiddink. Toch is het niet zeker of onze landgenoot blijft werken in Dagestan. De veiligheidssituatie wordt met de dag slechter. Afgelopen donderdag, drie dagen voor de wedstrijd van Anzhi, kwamen dertien mensen om bij bomaanslagen in Makhachkala. Honderd mensen raakten gewond.