[WK Snooker] O'Sullivan voor de vierde keer wereldkampioen

Boris (borisz)

Ronnie O'Sullivan is wereldkampioen snooker geworden. In Sheffield versloeg hij Ali Carter met 18-11. Na 2001, 2004 en 2008 is dit de vierde wereldtitel voor Rocket Ronnie

O'Sullivan begon de laatste sessie met een 15-10 voorsprong en pakte direct het eerste frame van de laatste sessie met een break van 70. Carter pakte het frame daarna en frames 27 en 28 waren rommeling maar werden gewonnen door O'Sullivan. Carter heeft het beter gedaan dan vier jaar geleden, toen pakte de speler uit Essex acht frames. 

Nadat de laatste bal gepot werd nam O'Sullivan direct Ronnie jr. op zijn schouders. Tijdens het interview zei O'Sullivan: ''Het is lastig dit toernooi te halen en te blijven presteren alle zeventien dagen. Het is een uitputtingsslag, het equivalent van ironman wedstrijd. Het gaat niet meer om het snooker, maar om je emoties in bedwang te houden. "

O'Sullivan die nadacht om te gaan stoppen heeftt uiteindelijk besloten er een half jaar tussen uit te gaan en meer tijd aan zijn gezin te besteden. Met de vierde wereldtitel van Rocket Ronnie komt hij op gelijke hoogte met John Higgins die ook vier keer wereldkampioen is geworden. Drie spelers hebben meer dan vier wereldtitels. Ray Reardon en Steve Davis hebben zes wereldtitels. De ondanks gestopte Stephen Hendry  is recordhouder met zeven wereldtitels.