Alonso racete met heupblessure

Peterselieman

Ferrari-coureur Fernando Alonso heeft vorig jaar gereden met een heupblessure, zo maakte de Spanjaard op de website van het Italiaanse team bekend. De wereldkampioen van 2005 en 2006 heeft naar eigen zeggen met name begin vorig seizoen er last van gehad.

"Als coureur loop je af en toe wel een spierblessure op. Een microscheurtje of een peesontsteking als gevolg van het trainen of nekklachten door vermoeidheid. Maar dat zal in elke sport wel zo zijn. Aan het begin van het vorige seizoen had ik nog het meeste last van een blessure. Een zenuwblessure in mijn heup bezorgde me toen heel veel pijn aan het einde van de races. Ik heb ook wel een paar races met koorts gereden, waardoor ik aan het einde van een race helemaal op was," zei Alonso op de vraag of hij wel eens een blessure heeft gehad.

De Spanjaard liet in het midden hoe hij de blessure heeft opgelopen en hoeveel last hij er van heeft gehad. Ondanks de blessure eindigde hij toch als vierde in het kampioenschap en won hij de Grand Prix van Groot-Brittannië.