FOK!filmtips van de dag: Oom Henk

dekatophetspek

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Oom Henk

Het is vandaag komedie dag op de televisie. Om 20.30 uur is er keuze uit maar liefst drie komische films. Zo zien we op Nederland 3 de FOK!filmtip van de dag: de Nederlandse misdaadkomedie Oom Henk. Rechtenstudent Koen (Tobias Nierop) werkt zichzelf in de nesten en probeert zijn huid te redden door te zeggen dat hij een neef is van de beroemde topcrimineel Henk de Koning (Hans Kesting). Een paar dagen later staat oom Henk op de stoep met een klusje voor Koen. Als snel ontdekt Koen dat hij nog niet van zijn 'oom' af is.

Oom Henk is de nieuwe film van regisseur Elbert van Strien die we ook kennen van de horrorfilm Dood Water uit 2010. Een heerlijke film volgens het welbekende Nederlandse filmrecept. Zwartgallige humor, hard geweld en her en der ook nog een stel tetten. Een film waar de gemiddelde FOK!film lezer geen problemen mee zal hebben.

The Flying Scotsman 

\Naast Oom Henk is er, op hetzelfde tijdstip, op SBS6 de komedie Killers met Ashton Kutcher en Tom Selleck en op RTL8 de Eddie Murphy film Daddy Day Care. Voor de nachtbrakers tenslotte nog om 00.30 uur op BBC2 de bijzondere film The Flying Scotsman, over de Schot Graeme Obree die van onderdelen van wasmachines een racefiets bouwde en daarmee kampioen werd. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Voor de ware die-hards is er tenslotte om 01.10 uur op BBC1 een romantische komedie The Best Man met onder meer Seth Green.

Veel kijkplezier.