Ralf: "Michael kan nog jaren door"

Peterselieman

Volgens Ralf Schumacher zal zijn broer Michael nog lang niet met pensioen gaan. De oudste van de gebroeders Schumacher is inmiddels 43 jaar oud, maar heeft in de Formule 1 bij Mercedes aangetoond nog lang niet versleten te zijn.

DTM-coureur Ralf is met zijn 36 jaar zeven jaren jonger dan de zevenvoudig wereldkampioen Formule 1. De jongste van de Schumachers moest de F1 op zijn 32e gedag zeggen, maar volgens hem kan Michael ondanks zijn leeftijd nog jaren mee. "Hij brandt nog van de ambitie en geeft nog altijd alles wat hij in zich heeft, zoals we ook vorige week tijdens de test in Mugello weer hebben kunnen zien. Michael is bovendien teruggekomen in de Formule 1 om succes te hebben met Mercedes, dus hij stopt er sowieso niet mee voordat hij dat voor elkaar heeft gekregen," zei Ralf tegen Bild am Sonntag.

Hij denkt dat zijn broer Michael dit jaar al succes kan boeken. "De auto is duidelijk goed genoeg voor de topvijf, dus ik verwacht Michael dit jaar nog op het podium te zien. Natuurlijk komt er zelfs voor Michael uiteindelijk een moment waarop hij de Formule 1 fysiek niet meer aan kan, maar ik denk dat het nog wel een paar jaar duurt voordat het voor hem zover is," zei de jongste Schumacher die verwacht zijn helm eerder aan de wilgen te hangen dan zijn oudere broer.