[Serie A] Juventus wint 28e scudetto met hulp van Inter

Peterselieman

Juventus heeft zich zondag voor de 28e keer in de clubgeschiedenis tot kampioen van Italië gekroond. De ploeg uit Turijn won met 2-0 bij Cagliari terwijl Internazionale de Milanese stadsderby won van AC Milan: 4-2. Daarmee staat de Oude Dame met nog een wedstrijd te spelen vier punten voor op Milan.

Voor Juventus is het de eerste titel sinds 2003. In 2005 en 2006 was de Turijnse ploeg ook de beste, maar die titels moest de club inleveren na een omkopingsschandaal.

Juventus had in Triëst weinig moeite met Cagliari. De naar Noord-Italië uitgeweken Sardijnen keken al na zes minuten tegen een achterstand aan toen Mirko Vucinic scoorde. Pas een kwartier voor tijd werd het 2-0. Een eigen doelpunt van Michele Canini deed Cagliari de das om.

Inter - Milan was vanaf het begin een spektakelstuk. De twee rivalen speelden voor de winst en Diego Milito zette de Nerazzurri na een kwartier op voorsprong. Op slag van rust was het Zlatan Ibrahimovic die AC Milan op gelijke hoogte bracht en direct na de thee sloeg de Zweed nogmaals toe.

Via twee strafschoppen schoot Milito Inter echter alsnog naar de zege. De Argentijn is de eerste die in de Milanese derby een hattrick scoort sinds José Joao Altafini dat in maart 1960 voor Milan deed. Met een streep van ruim twintig meter in de linkerbovenhoek besliste rechtsback Maicon de wedstrijd definitief.

Inter heeft dankzij de zege nog kans op Europees voetbal. De ploeg staat zesde met evenveel punten als nummer vijf Napoli en slechts een punt minder dan nummer vier Lazio Roma. Nummer drie Udinese heeft drie punten meer dan de ploeg van Wesley Sneijder.


Juventus wint 28e scudetto met hulp van Inter (Foto: Novum)