Vertonghen winnaar van Gouden Schoen

Wessenator

Ajacied Jan Vertonghen is verkozen tot Voetballer van het Jaar, de prestigieuze prijs van dagblad De Telegraaf. Vertonghen mag zich de beste speler van de Eredivisie noemen.

De Belg werd met Ajax landskampioen na een indrukwekkende zegereeks van veertien wedstrijden. Vertonghen wist dit seizoen acht doelpunten te maken voor de Amsterdammers. De kans is groot dat de aanvoerder van Ajax komende zomer vertrekt uit Nederland. Met name vanuit Engeland is veel belangstelling voor de winnaar van de Gouden Schoen, die hij in augustus in ontvangst mag nemen op het voetbalgala.

Vertonghen blijft in het klassement Feyenoorder Jordy Clasie en ploeggenoot Christian Eriksen voor. Clasie ontvangt de Zilveren Schoen en Eriksen de Bronzen Schoen.

Vertonghen volgt teamgenoot Theo Janssen op als Voetballer van het Jaar. De middenvelder verdiende deze vorig seizoen in dienst van FC Twente. Vertonghen speelde tegen Vitesse waarschijnlijk zijn laatste duel voor Ajax. De 25-jarige verdediger kwam in zes seizoenen in de hoofdstad tot 155 competitiewedstrijden.