[WTCC] Uitslagen Hungaroring

Peterselieman

De coureurs uit het World Touring Car Championship streken dit weekend neer op de Hungaroring. Yvan Muller zegevierde in de eerste race in Budapest, terwijl thuisrijder Norbert Michelisz in de tweede het publiek aan het juichen bracht. Tom Coronel werd in de eerste race zesde en in de tweede twaalfde.

Race 1

Muller mocht de eerste race van poleposition vertrekken en bleef bij de eerste bochten wonderwel uit het gedrang. Dat lukte de als vierde gestarte Gabriele Tarquini niet en de Italiaan stuiterde dan ook van de baan na een aanrijding met Rob Huff. De Italiaan moest uiteindelijk na één ronde opgeven. Ook Alain Menu had een aanrijding met Michelisz die op zijn beurt hierdoor Darryl O'Young. Deze stuiterde van de baan en kwam pal voor de deur van Franz Engstler weer de baan op, waardoor een botsing het gevolg was. Beiden zouden de finish niet halen.

Muller profiteerde van de ellende door weg te rijden en de zege te grijpen, voor Huff en Menu die zich terug wist te knokken naar de derde plaats. Mehdi Bennani werd verrassend vierde, voor Tiago Monteiro. Coronel reed zich erg sterk van een 21e naar een zesde plaats. Hij moest achteraan starten nadat zijn kwalificatietijden hem waren afgenomen.

Race 2

Engstler mocht de tweede race van poleposition starten, maar het was Michelisz die vanaf de vijfde plaats meteen naar de leiding stormde en voor het eigen publiek de zege mocht vieren. Pepe Oriola lag lange tijd tweede, maar kon het in de slotfase niet bolwerken tegen Menu en Bennani. De Spanjaard eindigde wel als vierde. Coronel kende een mindere beginfase dan in de eerste race, maar wist zich desondanks vanaf de achterste rij nog op te werken naar een twaalfde plaats.

In het klassement leidt Muller nu met 180 punten, voor Menu die er 157 heeft en Huff die op 150 staat. Achter dit trio staan Tarquini en Coronel met 97 punten gedeeld vierde.