De Boer: "Als een waardig kampioen afgesloten"

Boris (borisz)

Ajax won zondagmiddag voor de veertiende keer op rij een competitiewedstrijd. Trainer Frank de Boer kijkt na afloop van het duel met Vitesse (1-3) dan ook tevreden terug.

De kersverse kampioen speelde in Arnhem met een veredeld B-elftal, maar hadden desondanks weinig moeite met Vitesse. De Boer blikt na afloop van het duel tevreden terug en vindt dat zijn spelers hun sportieve plicht hebben gedaan. "We hebben het seizoen als een waardig kampioen afgesloten", zo luidde het commentaar van de keuzeheer.

Mooi moment voor de Ajax was het doelpunt van routinier André Ooijer, die zijn laatste wedstrijd speelde als profvoetballer. "De cirkel is rond voor André", aldus De Boer tegenover de camera's van Eredivisie Live. "Hij scoorde de eerste goal in de voorbereiding en nu dus bijna de laatste. Alleen Jan Vertonghen wilde er nog één maken. Mooier kan het niet, als je zo afscheid neemt."

Voor Ajax was de driepunter de veertiende achtereenvolgende. De Amsterdammers lijken ongenaakbaar, maar De Boer blijft desondanks nuchter. "Of Ajax nog kan verliezen? Natuurlijk wel, de eerste nederlaag komt zo steeds dichterbij hé."