[Premier League] City zet stap richting titel bij Newcastle

Frank (franklop)

Manchester City heeft een grote kans om volgende week thuis tegen Queens Park Rangers de eerste landstitel sinds 1968 te veroveren. De ploeg van trainer Roberto Mancini won zondag bij Newcastle United met 2-0. Yaya Touré opende de score twintig minuten voor tijd en passeerde doelman Tim Krul kort voor tijd opnieuw.

De voorsprong loopt daardoor op tot drie punten op Manchester United, dat later zondag Swansea City ontvangt. Het doelsaldo is bovendien tien treffers in het voordeel van de Citizens, waardoor winst in de laatste speelronde waarschijnlijk volstaat. Bij de bezoekers kwam Nigel de Jong een halfuur voor tijd in het veld voor Samir Nasri.

Tottenham Hotspur verzuimde de derde plaats, die rechtstreeks toegang geeft tot de Champions League, over te nemen van Arsenal. Bij Aston Villa werd het 1-1. De ploeg van trainer Harry Redknapp heeft een punt achterstand op de stadgenoot. Newcastle geeft twee punten toe op Arsenal.

De Spurs pakten in de 62e minuut een punt dankzij Emmanuel Adebayor, die uit een strafschop succesvol was. Ciaran Clark had de score in de 35e minuut geopend. Rafael van der Vaart werd een minuut voor tijd gewisseld.

Voor Bolton Wanderers komt het degradatiespook steeds dichterbij. Tegen West Bromwich Albion werd het 2-2, waardoor volgende week gewonnen moet worden van Stoke City om degradatie nog af te kunnen wenden.

Martin Jol behaalde met Fulham een 2-1 zege op Sunderland. Clint Demsey en oud-AZ'er Moussa Dembélé scoorden voor de thuisploeg, Phil Bardsley deed iets terug.

Overige uitslagen Premier League:

Wolverhampton Wanderers - Everton 0-0
Queens Park Rangers - Stoke City 1-0


City zet stap richting titel bij Newcastle (Foto: Novum)