Risicovolle fase Noord/Zuidlijn succesvol verlopen

bennootje

Een ingewikkelde en risicovolle fase van de bouw van de Noord/Zuidlijn is zonder problemen verlopen. Dat meldt de gemeente Amsterdam zondag.

De afgelopen dagen moest de boor Victoria door de tweede en laatste wand van station De Pijp boren. Dat moest zo beheerst en voorzichtig mogelijk gebeuren vanwege de ondiepe ligging van de tunnel en het feit dat de Victoria schuin door de wand moest boren om goed uit te komen onder de Ferdinand Bolstraat.

Uit voorzorg was sinds donderdagavond de straat boven de boormachine afgezet met dranghekken. Ook waren de afgelopen dagen continu toezichthouders aanwezig die alles scherp in de gaten moesten houden. Ook lagen zandzakken klaar voor het geval boorspoeling naar de straat zou weglekken. De zandzakken moesten dan voorkomen dat de boorspoeling zich verder zou verspreiden over de straat. Op een naastgelegen terrein stond een zuigwagen klaar.

Uiteindelijk is volgens de gemeente geen boorspoeling weggelekt naar de straat en is er geen grond verzakt boven de boormachine. "Boormachine Victoria is nu écht vertrokken uit station De Pijp", aldus de gemeente.