Mourinho: "Mijn prestatie is ongelooflijk"

Frank (franklop)

José Mourinho heeft inmiddels een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd. The Special One is niet te beroerd om dit zelf te benadrukken. Tegenover de Spaanse krant ABC laat hij weten dat hij zelf erg onder de indruk is van zijn prestaties als coach.

"Geen enkele andere coach is erin geslaagd om drie landstitels in drie grote competities te winnen. Dit was mijn overheersende doel. Op zowel professioneel als op persoonlijk vlak is het ongelooflijk waartoe ik in staat ben geweest." Mourinho legde als coach van Chelsea, Internazionale en Real Madrid beslag op de Engelse, Italiaanse en Spaanse landstitel. Daarbij won hij als coach van FC Porto en Inter ook tweemaal de Champions League.

Bij Madrid was het zijn drijfveer om dit landskampioen te worden en om zijn voormalige werkgever FC Barcelona van de troon te stoten. "Het is niet mijn doel geweest om Barcelona te verslaan, want verliezen van Barça maakt mijn leven er niet slechter op. Het was voor mij voornamelijk belangrijk om landskampioen te worden met Madrid. De heerschappij van Barcelona in de competitie moest daarbij doorbroken worden."